300 γρ.ρεβυθια
1 κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 καυτερή πιπεριτσα ψιλοκομμενη
αλάτι
1/2 φλ.τσαγιου λάδι
1 ντομάτα
1 φλ.τσαγιου χυμό ντοματας
300 γρ.σπανακι
1/2 φλ.τσαγιου άνηθο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό και τα αφήνουμε ένα βράδυ. Την επομένη τα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Μόλις πάρουν βράση, αφαιρούμε τον αφρό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, σε χαμηλή φωτιά.
Χρειάζονται περίπου μία ώρα, ίσως και παραπάνω, ανάλογα
με το είδος των ρεβυθιών.
Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε στο λάδι για 5΄ περίπου, μέχρι να γίνουν διάφανα.
Ψιλοκόβουμε την ντομάτα σε κυβάκια αφαιρώντας τους σπόρους και την προσθέτουμε μαζί με τον χυμό ντομάτας, το αλάτι και την ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα, στα κρεμμύδια. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για ένα τέταρτο περίπου.
Χοντροκόβουμε το σπανάκι - αφού, βεβαίως, το έχουμε πλύνει και καθαρίσει - ψιλοκόβουμε τον άνιθο, σουρώνουμε τα ρεβύθια και προσθέτουμε και τα τρία στη σάλτσα.
Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για άλλο ένα τέταρτο περίπου, μέχρι να «πιουν τα ζουμιά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου