παστίτσιο ( νηστισιμο

            ΥΛΙΚΑ 
500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ  1 κιλό μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα 
2 κρεμμύδια μέτρια
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα μέτρια ψιλοκομμένα 
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμενη
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
200 γρ. χυμό ντομάτας
200 γρ. ζωμό λαχανικών
1 πρέζα μ. πιπέρι

1 πρέζα κουρκουμά
1 κ.γλ. κοφτό κόκκινο πιπέρι γλυκό ή πάπρικα γλυκιά
100 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γλυκου αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΠΑΤΑΤΑΣ
750 γρ. πατάτες βρασμένες 
(3 μέτριες πατάτες) 
400 ml γάλα αμυγδάλου 
1 κ.σ. γεμάτη κορν φλάουρ  
1 πρέζα πιπέρι 
1/3 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο  
λίγο αλάτι 
1 πρέζα κουρκουμά   
1 κουτ.σ. ελαιόλαδο
     ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα ριγκατόνι και τα βράζω al dente.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γυαλίσει.
Στη συνέχεια προσθέτω το σκόρδο, καρότο, πιπεριά στο τέλος ρίχνω τα  μανιτάρια.  
Τα σοτάρω για μερικά λεπτά μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά. Όταν γίνει αυτό, σβήνω με το κρασί.
Στη συνέχεια προσθέτω τον πελτέ και τον χυμό ντομάτας, το ζωμό λαχανικών, αλάτι – πιπέρι και τα μυρωδικά.
Σκεπάζω το σκεύος και μαγειρεύω τον κιμά για 20-25 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά της σάλτσας.

          ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ Βράζουμε τις πατάτες και με ένα εργαλείο τις πατάω να λιώσουν.
Σ’ ένα κατσαρολάκι ρίχνω το γάλα με το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε λίγο, προσθέτω τις πατάτες και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για να ενωθούν.
Σ’ ένα πυρέξ απλώνουμε τα βρασμένα μακαρόνια, ρίχνουμε τον κιμά μανιταριών, τη μπεσαμέλ πατάτας, πασπαλίζουμε με φρυγανιά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνω στους 190 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου