3 φλ.τσ. ρύζι
4 κ.σουπας ελαιόλαδο
2 φλ.τσ. ρεβύθια (μουλιασμένα)
1 κ.γλ. σπόρους κύμινου
2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
4 φλ.τσαγιου νερό
3 κ.σ. σταφίδα ή ψιλοκομμένο αποξηραμένο χουρμά
3 κ.σουπας αμυγδαλόψιχα
3 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης ψίχα (ωμό)
αλάτι, πιπερι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Από την προηγούμενη νύχτα μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό στο οποίο έχουμε ρίξει λίγη μαγειρική σόδα.
Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε, τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό να μαλακώσουν...
Στραγγίζουμε τα ρεβύθια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε τα κρεμμύδια να χρυσίσουν, ανακατεύοντάς τα συχνά για να καραμελώσουν, περίπου 8 με 10 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου