σουφλέ με πένες και γαλοπούλα

       ΥΛΙΚΑ 
500 γρ. πένες 
μισή κόκκινη πιπεριά 
πιπερι
7 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη 
250 γραμμ. γκουντα
100 γραμμ. φέτα 
1-2 κουτ.σουπας ελαιόλαδο 
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ 
500 γραμμ. φρέσκο γαλα
1 αυγο
αλάτι, πιπερι, μοσχοκάρυδο 
3 κουτ.σουπας Κορν φλάουρ 
1 κουτ.σουπας βούτυρο
    ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ 
50 γρ.περίπου τριμμένη Γκούντα 
       ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Αρχικά βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε την τριμμένη κόκκινη πιπεριά, το πιπέρι.
Επίσης βάζουμε την καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη, τη γκούντα τριμμένο και την φέτα σπασμένη με τα χέρια μας. 
Στο τέλος βάζουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.
     ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ 
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί πολύ καλά. Μόλις ζεσταθεί, λιώνουμε μέσα στο μείγμα το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε 
μέχρι να πήξει.
Αφού πήξει, απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και στρώνουμε την μπεσαμέλ πάνω από το μείγμα με τις πένες στο ταψί. Προσθέτουμε από πάνω λίγη επιπλέον τριμμένη γκούντα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι το σουφλέ να πάρει χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου