θρεπτική» Βασιλόπιτα: (υγιεινη διατροφή )

         ΥΛΙΚΑ 
300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
200 γρ αλεύρι σίτου λευκό δυνατό
1 κούπα ελαιόλαδο
½ ποτήρι σταφίδες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
3 αυγά
½ ποτήρι σπασμένα καρύδια
1 κουτ,γλ. μίγμα από κανέλλα και γαρύφαλλο
½ ποτήρι από χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
½ κουτ.γλυκού ανάμικτο μαχλέπι/μαστίχα
      Για το στόλισμα
τριμμένη μαύρη σοκολάτα, αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα
.         ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα υγρά (ελαιόλαδο, χυμός πορτοκαλιού και μέλι) και ανακατεύουμε σε μία ενιαία ζύμη. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί, τοποθετούμε μέσα τη ζύμη και ψήνουμε στους 180oC για περίπου μία ώρα. Μόλις κρυώσει αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και τοποθετούμε από την κάτω πλευρά το φλουρί. Στολίζουμε με τριμμένη μαύρη σοκολάτα και αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου