Κοτόπουλο με μπάμιες

           ΥΛΙΚΑ 
1 κοτόπουλο μέτριο 
6 κουτ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπερι 
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο             
1 κουτ.γλ. κύμινο, σε σπόρους
1 κ.σ. κόλιανδρο, σε σπόρους
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κουτ.σ. ξίδι βαλσάμικο
1 κουτ.σ. μέλι
3 φύλλα δάφνης
1 κουτ.σ. πάπρικα
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
200 γρ. νερό
1 κιλό μπάμιες, κατεψυγμένες
1 κουτ.σ. θυμάρι
1 κουτ.σ. ρίγανη
        ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ 
1 κουτ.σ. ελαιόλαδο
1 κουτ.σ. ρίγανη
1 κουτ.σ. θυμάρι
         ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε 
8 μερίδες και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλο, το αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά με το ελαιόλαδο που σοτάραμε το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε τους σπόρους από το κύμινο και τον κόλιανδρο και σοτάρουμε για να αρωματιστεί το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τα βάζουμε στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε ώστε να ψηθεί και να φύγει η πικρή του γεύση.
Στη συνέχεια, βάζουμε το βαλσάμικο, το μέλι, τα φύλλα δάφνης, την πάπρικα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, το νερό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Βάζουμε τις μπάμιες σε ένα ταψί
και προσθέτουμε τη σάλτσα απότο τηγάνι. 
Ανακατεύουμε ώστε να καλύψει η σάλτσα όλες τις μπάμιες.Τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο, 2-3 
κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε  με ελαιόλαδο, ρίγανη και θυμάρι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου