σαλάτα με μπρόκολο, ρόδι και πορτοκάλι

     ΥΛΙΚΑ  
    Για 4-6 άτομα 
800 γρ. φουντίτσες μπρόκολο (τα Κοτσανια και τα φύλλα τα φυλάμε για αλλη συνταγή 
2 κ.σ.κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5-6  ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φετούλες
1 ρόδι, καθαρισμένο
1 μεγάλο πορτοκάλι, καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα καρέ
2 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
         Για το ντρέσινγκ
160 ml ελαιόλαδο
2 κουτ.σ. μηλόξιδο
2 κουτ.γλ. μουστάρδα 
1 ½ κουτ.γλ. σιναπόσπορος
1 κουτ.σ. σιρόπι σφενδάμου
αλάτι
           ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις έρθει κανονικά σε βράση προσθέτουμε αλάτι, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις φουντίτσες μπρόκολο για τρία λεπτά.Σουρώνουμε και ρίχνουμε το μπρόκολο σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια. 
Αυτό το «σοκ» επαναφέρει το ζωντανό πράσινο χρώμα του.
Σουρώνουμε καλά και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και τα βάζουμε στο ίδιο μπολ.    
          Για το ντρέσινγκ,
Σε ένα μικρότερο μπολ χτυπάμε με σύρμα τη μουστάρδα, το μηλόξιδο και το σιρόπι σφενδάμου μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε μέσα τον σιναπόσπορο. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ενώ χτυπάμε με το σύρμα. 
Τέλος, προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με μια ποσότητα από το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε. 
Σερβίρουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με λίγο επιπλέον ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
        Συμβουλή 
Αν περισσέψει ντρέσινγκ, μπορούμε να το διατηρήσουμε κλεισμένο σε δοχείο στο ψυγείο για 5-6 ημέρες (ανακατέψτε το καλά πριν το χρησιμοποιήσετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου