ΥΛΙΚΑ
1 κουνουπίδι χωρισμένο σε φουντίτσες
1 μάτσο άγρια πράσινα σπαράγγια, καθαρισμένα
100 γρ. ωμά ασπρισμένα αμύγδαλα
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα καπνιστή, καυτερή
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
90 γρ. Ταχίνι με Πορτοκάλι
50 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
4 κ.σουπας ξύδι
6 κ.σ. νερό & όσο χρειαστεί
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αραδιάζουμε σε ταψί το κουνουπίδι, τα σπαράγγια και το πορτοκάλι, τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο ώστε να πάει παντού και προσθέτουμε διάσπαρτα τα αμύγδαλα.
Πασπαλίζουμε με αλάτι,πιπέρι και καπνιστή πάπρικα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190οC, στο γκριλ, για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και να αποκτήσουν λίγο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη σος. Βάζουμε το τζίντζερ, το ταχίνι με πορτοκάλι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση, το ξύδι και 6 κ.σ. νερό σε μούλτι και χτυπάμε για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη, παχύρρευστη σος.
Εάν μας φαίνεται πολύ πηχτή, αραιώνουμε με λίγο νερό και ξαναχτυπάμε.
Περιχύνουμε τα λαχανικά με τη σος και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τip:
Μπορείτε να βράσετε για λίγο το κουνουπίδι πριν το βάλετε στον φούρνο αν το θέλετε πιο μαλακό, ή να το αχνίσετε ελαφρώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου