σαλάτα καρότο με ντρέσινγκ εσπεριδοειδών

           ΥΛΙΚΑ
6 καρότα 
2 φρέσκα κρεμμύδια 
2 κ.σ. σταφίδα μαύρη
2 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
         Για το dressing
Χυμό από 1/2 λεμόνι
2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
1/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γλ. μέλι
1 πρέζα κύμινο
1 πρέζα κανέλα
αλάτι, πιπέρι
       ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τρίβουμε τα καρότα στο κοπτικό ή σε χοντρό τρίφτη.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδια, τη σταφίδα, το αμύγδαλο και το φρέσκο τζίντζερ.    Προσθέτουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.                  Στύβουμε στη σαλάτα χυμό από μισό πορτοκάλι.                Βάζουμε λίγο αλάτι μέσα στη καροτοσαλάτα.Ανακατεύουμε να μαριναριστούν τα υλικά

             dressing                       
Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και χτυπάμε ελαφρά με ένα σύρμα.  Περιχύνουμε την καροτοσαλάτα.      
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 30′.
Την σερβίρουμε δροσερη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου