ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι κινοα1,5 φλ. κρύο νερό
1/4 κ.γ. αλάτι
1 φλ. αρακά
1/2 φλ. σέλινο ψιλοκομμένο
1-2 μικρά καρότα, σε φετούλες
1/2 πράσινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1 μέτρια ώριμη ντομάτα
1 μέτριο αγγούρι σε κύβους
1/4 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Λίγο κόλιανδρο ή βασιλικό
1/2 φλ. φρεσκοσπασμένα καρύδια
1/4 φλ. ηλιόσπορους άψητους (ψίχα)
1/4 φλ. άψητα κάσιους
Για το ντρέσινγκ:
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. αλάτι πιπέρι
Ελάχιστο λιωμένο σκορδάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κινόα για 5 λεπτά σε κρύο νερό. Ξεπλένουμε καλά δύο φορές και σουρώνουμε. Το βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με νερό κι αλάτι. Μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ ατμοβράζουμε τα καρότα και τα πράσινα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν (όχι πολύ -περίπου 5 λεπτά) και ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
Κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια και την ανακατεύουμε με τα μυρωδικά και τα κυβάκια του αγγουριού και τα υπόλοιπα υλικά.
Σε ένα γυάλινο βαζάκι χτυπάμε τα συστατικά για το ντρέσινγκ μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Καλύπτουμε και βάζουμε τη σαλάτα για λίγη ώρα στο ψυγείο πριν το
Σε ένα γυάλινο βαζάκι χτυπάμε τα συστατικά για το ντρέσινγκ μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Καλύπτουμε και βάζουμε τη σαλάτα για λίγη ώρα στο ψυγείο πριν το
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου