ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Σπαγγέτι
4 κουτ..σουπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/3 κουτ.γλυκου μπούκοβο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
600-700 γρ. σουπιές, κομμένες σε μικρά κομμάτια
1/2 κούπα λευκό κρασί
το μελάνι από τις σουπιές
αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και το μπούκοβο
για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τη σουπιά αφού την έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το κρασί. Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει η σουπιά.
Έπειτα προσθέτουμε το μελάνι της σουπιάς και 1-2 κ.σ. από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σουπιά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου