ΥΛΙΚΑ
80-100 γρ. ταραμά λευκό
1 κρεμμύδι ξερό
χυμό από 1½ λεμόνι
1 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο ( ή 2/3 κούπας ελαιόλαδο και
1/3 κούπας σησαμέλαιο)
1½ - 2 πατάτες
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με
τη φλούδα τους.
Χτυπάμε για λίγο το κρεμμύδι στο μούλτι.
Προσθέτουμε τον ταραμά και τον χυμό λεμονιού, και τα χτυπάμε για αρκετή ώρα ώστε να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μισή ποσότητα των λαδιών σε δόσεις ή αν το μούλτι έχει ειδική θέση για το λάδι, το ρίχνουμε από εκεί για να πέφτει λίγο λίγο καθώς χτυπιούνται τα υλικά.
Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε τις πατάτες μας σε κυβάκια και τις ρίχνουμε και αυτές στο μούλτι με τα υπόλοιπα υλικά.
Σταδιακά προσθέτουμε και
το υπόλοιπο λάδι.
Χτυπάμε μέχρι η ταραμοσαλάτα μας να γίνει σαν αλοιφή.
Παίρνουμε τη λαγάνα και δοκιμάζουμε και επειδή μία μπουκιά ποτέ δεν είναι αρκετή ξαναδοκιμάζουμε και ξαναδοκιμάζουμε και καλά κούλουμα να έχουμε όλοι!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου