μαγειρίτσα (χορτοφαγική)

           ΥΛΙΚΑ 
1 κιλό διάφορα μανιτάρια 
1 μαρούλι 
500 γραμμ.σπανακι 
1 ξερό κρεμμύδι 
4 φρέσκα κρεμμύδια 
3 σκ.σκορδο
μισό ματσάκι άνηθο 
μισό ματσάκι μαϊντανό 
μισό ματσάκι μυρώνια 
μισό ματσάκι καυκαληθρες 
μισό ματσάκι δυόσμο 
1 πράσο 
200 γραμμ.ρυζι
νερό ή ζωμος
χυμός από 4 λεμόνια 
αλάτι, πιπερι
200 γραμμ. ταχίνι 
       ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Ραντίζουμε με λάδι τα μανιτάρια (δεν τα πλένουμε, απλά τα σκουπίζουμε) και τα ψήνουμε ολόκληρα 30’ στο φούρνο στους 170.
Κόβουμε όλα τα λαχανικά και μυρωδικά, σε όχι ιδιαίτερα μικρά κομμάτια, καθώς και τα ψημένα πλέον μανιτάρια.
 Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και τα σκόρδα. Ανακατεύουμε μέσα και τα κομμένα μανιτάρια, απαλά. Προσθέτουμε το μαρούλι και το σπανάκι, και τα μυρωδικά να μαραθούν. Ρίχνουμε και το ρύζι, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. 
Ρίχνουμε νερό ή ζωμό ίσα να σκεπαστεί το φαγητό και σιγοβράζουμε ωσότου ψηθεί το ρύζι.
 Σε ένα μπολ, αδειάζουμε το ταχίνι και χτυπάμε με φουέ το χυμό λεμονιού. Με διαδικασία αβγολέμονου, προσθέτουμε με την κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα και στη συνέχεια ενσωματώνουμε στη σούπα, αφήνοντας να πάρει και μια ελαφρά βράση. Διορθώνουμε τη γεύση και σερβίρουμε με λίγα φρέσκα μυρωδικά για ντεκόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου