Τηγανόψωμο με φέτα

           ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
300 γραμμ. νερό, χλιαρό
8 γρ. μαγιά ξηρή
500 γραμμ. αλεύρι 
1 κουτ.σουπας ξίδι
2 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
1 κουυ.γλυκου αλάτι, πιπερι
     Για τη ΓΕΜΙΣΗ
500 γραμμ. φέτα
2 κουτ.σιυπας ρίγανη, ξερή
4-5 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
     Για το ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ       
μέλι, σουσάμι
       ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
      Για τη ζύμη
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Ιδανικά αφήνουμε 10-15 λεπτά να ενεργοποιηθεί τη μαγιά
Προσθέτουμετο αλεύρι, το ξίδι το ελαιόλαδο, αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 5-7 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμάρι.
Μεταφέρουμεσε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να διπλασιαστεί σε όγκο.
       Για τη σύνθεση
Τοποθετούμε ένα τηγανι σε μέτρια φωτιά με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.Κόβουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα ζυμαράκια σε διάμετρο 15 εκ. και μοιράζουμε τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τη ρίγανη και κλείνουμε περιμετρικά σαν φάκελο ή σε σχήμα της αρεσκείας μας. Περνάμε ξανά με τον πλάστη.Ψήνουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά για να πάρουν χρώμα και να ψηθεί καλά το ζυμάρι.Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα τηγανόψωμα προσθέτοντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο.Σερβίρουμε με μέλι και σουσάμι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου