Χριστουγεννιάτικο. πιλάφι με κάστανα, σταφίδες, ρόδι και κουκουνάρι

         ΥΛΙΚΑ 
    ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ 
4-5 κ.σουπας ελαιολαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. κάστανα βρασμένα, ψιλοκομμέ φωςνα
400 γρ, ρυζι
αλάτι,πιπερι
100 ml λευκό κρασί
100 γρ. σταφίδες ξανθές
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή νερό
  ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
σπόρια από 1 ρόδι
50 γρ. κουκουναρόσπορους, καβουρδισμένους
          ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 
2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα κάστανα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το  ρύζι  και το σοτάρουμε να καλυφθεί με το ελαιόλαδο, για 1-2 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και  πιπέρι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις σταφίδες.
Περιχύνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το ζωμό 
(ή το νερό), ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και καλύπτουμε με καπάκι να σιγομαγειρευτεί το πιλάφι για περίπου 10-15 λεπτά.
Λίγο πρίν απορροφήσει όλα τα υγρά το πιλάφι, αποσύρουμε από τη φωτιά και φυλάμε καλυμμένο και ζεστό.
Σερβίρουμε το πιλάφι σε μπολ
ή πιατέλα, πασπαλίζοντάς το με το μαϊντανό, τα ρόδια και τους κουκουναρόσπορους



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου