ΥΛΙΚΑ
Σε φόρμα διαμέτρου 25
1 φλ.τσ. αλεύρι (150 γρ.)
1 φλ.τσ. ψιλό σιμιγδάλι (180 γρ.)
1 φλ.τσ. ζάχαρη (200 γρ.)
1 φακελάκι μπέικιν
1 βανίλια
4 μήλα
1 κ. σούπας κανέλα
1 φλ.τσ. ψιλοκομμένα καρύδια
1 φλ.τσαγιου γάλα
50 γρ. βούτυρο
Άχνη για το πασπάλισμα της επιφάνειας
1 φλ.τσ. ισοδυναμεί με 250 ml
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σ'ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και τη βανίλια.
Χωρίζουμε το μείγμα σε
4 ποτήρια.
Τρίβουμε τα μήλα και τα ανακατεύουμε με την κανέλα
Βουτυρώνουμε τη φόρμα ή το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε και απλώνουμε το μείγμα από
το πρώτο ποτήρι.
Από πάνω, απλώνουμε το 1/3 από τα μήλα και το 1/3 από τα καρύδια. Συνεχίζουμε να κάνουμε τις ίδιες στρώσεις δηλαδή το δεύτερο ποτήρι με 1/3 από τα μήλα και τα καρύδια.
Μετά, το τρίτο ποτήρι από το μείγμα και το τελευταίο 1/3
από τα μήλα και τα καρύδια.
Τελειώνουμε με το τέταρτο ποτήρι από το μείγμα.
Ζεσταίνουμε το γάλα και μέσα λιώνουμε το βούτυρο.
Το απλώνουμε στην επιφάνεια σιγά σιγά, για να μην χαλάσουμε την επιφάνεια.
Βυθίζουμε ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία ώστε να εισχωρήσει το γάλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180C για μία περίπου ώρα ανάλογα το φούρνο, μέχρι
να ροδίσει η επιφάνεια.
Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε την επιφάνεια
με άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου