ΥΛΙΚΑ
750 γραμ. κολοκύθια μικρά
1 καρότο
Μισή κόκκινη γλυκιά πιπεριά
1 κρεμμύδι φρέσκο μόνο το λευκό μέρος
2 κ.σ. από το πράσινο μέρος
1 κ. γλ. ξερό δυόσμο
10 μικρά φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο
Μισή κούπα τρίμματα φέτας
2 αυγά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + για το ταψί και την επιφάνεια των μπιφτεκιών
4 κ. σούπας νιφάδες βρόμης
1 κουτ. σούπας αλεύρι
1/4 κ. γλ. Μπέικιν Πάου ντερ
Αλατι, πιπέρι
1 Λαδόκολλα
Τούλι η τουλπάνι για να στραγγίσουμε τα κολοκυθάκια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο c στον αέρα.
Πλένουμε, σκουπίζουμε, κόβουμε τις άκρες, και τρίβουμε τα κολοκύθια, στο χοντρό του τρίφτη, τα βάζουμε σε τρυπητό, προσαρμοσμένο πάνω σε μπολ, τα αλατίζουμε, και τα αφήνουμε, να βγάλουν τα υγρά τους, για μίση ώρα, στύβοντας τα, στο χρόνο αυτό δύο φορές, με τα χέρια μας.
Πετάμε τα υγρά τους.
Ενδιάμεσα, τρίβουμε μέσα
σε άλλο μπολ, το καρότο, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι,
την πιπεριά, το δυόσμο, τα προσθέτουμε στο μπολ με το καρότο, και συνεχίζουμε, με το πράσινο μέρος του κρεμμυδιού, το κόβουμε σε ροδέλες, προσθέτουμε τον ξερό δυόσμο, και πάμε στα κολοκύθια τα περνάμε από τούλι, έτσι ώστε να στραγγίσουν εντελώς, και
να μην μας βγάλουν υγρά,
μέσα στον φούρνο.
Τα προσθέτουμε στο μπολ,
μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά, τρίβουμε πιπέρι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί, και συνεχίζουμε προσθέτοντας το ελαιόλαδο, την φέτα, τα αυγά, την βρόμη, το αλεύρι, και το μπέικιν πάουντερ.
Φοράμε τα γάντια μας, και
τα ζυμώνουμε όλα μαζί.
Στρώνουμε λαδόκολλα, σε ταψί ανάλογης χωρητικότητας, την αλείφουμε με ελαιόλαδο, πλάθουμε τα μπιφτέκια μας,
σε σχήμα, και μέγεθος, της αρεσκείας μας, τα βάζουμε μέσα στο ταψί, με κάποια απόσταση μεταξύ τους, αλείφουμε την επιφάνεια τους με ελαιόλαδο, και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου