142 θερμίδες το κομμάτι
ΥΛΙΚΑ
53 γραμμ. (1/4 φλ.τσ.) ελαιόλαδο
1/4 φλ.τσ. ώριμη μπανάνα
(μισή μπανάνα)
60 γραμμ. (1/4 φλ.τσ.) γιαούρτι 1 κουτ.γλυκου βανίλια
2 κουτ.σουπας αλεσμένο λιναρόσπορο μουλιασμένο σε 3 κουτ.σουπας νερό για 10 λεπτά
112 γραμμ. (1 φλ.τσ.)
αλεύρι αμυγδάλου
100 γραμμ. (3/4 φλ.τσ.) αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 κουτ.γλυκου μαγειρική σοδα 1 κουτ.γλυκου baking powder 1,5 κουτ.γλυκου κανέλα
λίγο αλάτι
200 γραμμ. (1 φλ.τσ.) ζάχαρη από monk fruit με 0 θερμίδες
2 φλ. τριμμένο καρότο
(γύρω στα 2 καρότα)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με την λιωμένη μπανάνα, το γιαούρτι, τη βανίλια και τον λιναρόσπορο με το νερό.
Ανακατέψτε.
Επειτα προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι χωρίς γλουτένη, τη μαγειρική σόδα,
το baking powder, την κανέλα, λίγο αλάτι, τη ζάχαρη από monk fruit και το τριμμένο καρότο.
Ανακατέψτε και μεταφέρετε το μείγμα είτε σε φόρμα για κέικ είτε σε ταψάκι της επιλογής σας. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου