Κέικ λεμονιού με φυστίκια

 (171 θερμίδες το κομμάτι)
       ΥΛΙΚΑ
1/2 φλ.τσαγιου νερό
72 γραμμ. (+ 5 κ.σ.) ελαιόλαδο
2 κουτ.σουπας χυμό λεμονιού
100 γραμμ. φυστίκια Αιγίνης
ξύσμα από 2 λεμόνια
220 γραμμ. αλεύρι για όλες 
τις χρήσεις
200 γραμμ. υποκατάστατο ζάχαρης (ζάχαρη από monk fruit, ζάχαρη καρύδας, στέβια κλπ)
2 κουτ.γλυκου baking powder
λίγο αλάτι
      ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
3-4 κουτ.σουπας χυμό λεμονιού
2 φλ.τσ. υποκατάστατο άχνης της επιλογής σας
       ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα φυστίκια (αφού πρώτα τα χτυπήσετε στο μπλέντερ και κρατήσετε 1 κουτ.σ. για το σερβίρισμα), το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι, το υποκατάστατο ζάχαρης, το baking powder, το αλάτι.
Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το νερό, το ελαιόλαδο, 2 κουτ.σ. λεμόνι. Ρίξτε τα υγρά στα στερεά υλικά και ανακατέψτε ελαφρώς. Μην το παρακάνετε με το ανακάτεμα.
Λαδώστε τη φόρμα σας καλά ή απλώστε αντικολλητικό χαρτί.
Ρίξτε μέσα το μείγμα. Ψήστε για 50-55 λεπτά. Δείτε αν το κέικ σας είναι έτοιμο τρυπώντας το με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό τότε το κέικ είναι έτοιμο.
Βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε. Βγάλτε το από την φόρμα και αφήστε το να κρυώσει καλά πριν του βάλετε το γλάσο.
      ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΆΣΟ 
ανακατέψτε σε ένα μπολ το υποκατάστατο άχνης με 3 κουτ.σ. χυμό λεμονιού. Δείτε αν χρειάζεται λίγο ακόμα λεμόνι. Ρίξτε το γλάσο πάνω στο κέικ σας και από πάνω πασπαλίστε με το τριμμένο φυστίκι που κρατήσατε. 
Αφήστε το να στεγνώσει για περίπου 30 λεπτά. Κόψτε και απολαύστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου