ΥΛΙΚΑ
4-5 πατάτες βρασμένες
1 μαρούλι κομμένο για σαλάτα
1-2 κρεμμυδάκια φρεσκα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
1 κουτάκι τόνο στραγγισμένο
1 ντομάτα σε καρεδάκια
αλάτι, πιπέρι
3 κουτ.σ. γεμάτες μαγιονέζα
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας κέτσαπ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα, σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζουμε προσεκτικά τις πατάτες, όσο ακόμα είναι ζεστές. Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Σε ένα μπολ κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια, προσθέτουμε τα λαχανικά κι ανακατεύουμε.
Έπειτα προσθέτουμε τον τόνο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε πάλι.
Σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά, ρίχνουμε τα υλικά της σάλτσας, τη μαγιονέζα, τη μουστράρδα και το κέτσαπ, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με αυτή τη σαλάτα. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε, διορθώνουμε σε αλάτι αν χρειάζεται, και σερβίρουμε σε σαλατιέρα. Μπορείτε να προσθέσετε και βραστά αβγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου