μπεσαμέλ

    ΥΛΙΚΑ
6 φλ.τσαγιου γάλα
6 κουτ.σούπας κόρν φλάουρ
3 κουτ.σούπας αλεύρι
3 κουτ.σούπας βούτυρο
4 κρόκους
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι-κεφαλογραβιέρα)
      ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Σε μια κατσαρόλα βάζω τη γάλα και το ανακατεύω καλά με το αλεύρι και το κορν φλάουρ. 
Ρίχνω το βούτυρο και ανάβω το μάτι. Μόλις το βούτυρο ξεκίνησε λιώσει και η μπεσαμέλ αρχίζει να δένει, ρίχνω τους κρόκους και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα. 
Όταν δέσει η κρέμα αποσύρω και ρίχνω τα τυριά και το μοσχοκάρυδο. 
Δοκιμάζω αν θέλει αλάτι και προσθέτω αν χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου