Κέικ με μήλο και πορτοκάλι

       ΥΛΙΚΑ
3 μηλα  σε κύβους
3 κουτ.σουπας ζαχαρη 
1 κουτ.γλυκου κανελά 
2-3 κομμάτια βούτυρο  
4 αυγα 
1,5 φλ.τσαγιου ζαχαρη 
Ξύσμα πορτοκαλιού από 2 πορτοκάλια
3/4 φλ.τσαγιου ηλιέλαιο 
1 φλ.τσαγιου φυσικό χυμό πορτοκάλι
2,5 φλ.τσαγιου αλέυρι που φουσκώνει μονο του
         ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Αρχικά κόβουμε τα μήλα σε κύβους και τα ανακατεύουμε με τις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα. 
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 26 εκατοστών με 2-3 κομματάκια  βουτύρου και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν χρώμα τα μήλα.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και εναλλάξ τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Βγάζουμε το ταψί που ήταν στο9ν φούρνο για κανένα 10λεπτό σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, στην κάτω αντίσταση και αέρα για 45-50 λεπτά, μέχρι να βγει το μαχαίρι καθαρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου