ΥΛΙΚΑ
1/4 φλ.τσαγιου ελαιόλαδο
1 kg ανάμεικτα χόρτα (σπανάκι-σέσκουλα-λάπαθα)
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμύδι ψιλοκομένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
2 κουυ.σουπας άνηθο
2 κουυ.σουπας φρέσκο δυόσμο
250 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
200 γραμμ. ανθότυρο ή μανούρι σε τρίμματα
10 φέτ. ψωμί του τοστ
150 γραμμ. κασέρι ή γραβιέρα τριμμένη
4 αυγά
1 ½ φλ.τσαγιου γάλα
Αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ
Λίγο βούτυρο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα χόρτα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τη φέτα σε τρίμματα και το ανθότυρο, καθώς και τα μυρωδικά.
Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 23 Χ 30 εκ. ή κοντινό μέγεθος.
Βουτυρώνουμε καλά το ταψί.
Στρώνουμε κάτω τις μισές φέτες ψωμί. Αν χρειαστεί, κόψτε μία φέτα και γεμίστε τα κενά στη κάτω στρώση.
Βάζουμε τη μισή γέμιση. Επαναλαμβάνουμε στρώσεις με ψωμί και στρώσεις με γέμιση.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί.
Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου