ΥΛΙΚΑ
200 γραμμ. ηλιέλαιο
130 γραμμ. ζάχαρη άχνη
450 γραμμ. χυμό πορτοκαλιού
20 γραμμ. Ξύσμα πορτοκαλιού (περίπου 4 πορτοκάλια)
450 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ.γλυκου αλάτι
1 κουτ.γλ μπέκιν πάουντερ
1/2 κουτ.γλυκου σόδα
100 γραμμ. ζάχαρη καστανή
1 πορτοκάλι για
60 γρ. Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και στα τοιχώματα ενός ταψιού διαμέτρου 24 εκ.
Με ένα πινέλο λαδώνουμε το χαρτί που έχουμε βάλει στον πάτο του ταψιού.
Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και τα αμύγδαλα.
Καθαρίζουμε το πορτοκάλι με ένα πίλερ και κόβουμε λεπτές ροδέλες.
Στρώνουμε τις ροδέλες στο ταψί.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με τον χυμό, το ξύσμα και την άχνη.
Προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και τις υπόλοιπες σκόνες.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 25', κατεβάζουμε τον φούρνο στους 160 οC και ψήνουμε για 25' ακόμη.
Ελέγχουμε τρυπώντας το κέντρο του κέικ μ' ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό το βγάζουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, αναποδογυρίζουμε το ταψί σε μία πιατέλα και ξεφορμάρουμε.
Λόγω του ότι κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, φροντίζουμε να προσαρμόζουμε τις θερμοκρασίες και τον χρόνο ψησίματος ανάλογα με τις δυνατότητες του δικού μας φούρνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου