Μαγειρίτσα με κοτόπουλο και μανιτάρια (εποχιακό)

      ΥΛΙΚΑ
1/4 κούπας ελαιόλαδο
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μπουκίτσες
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. γλυκου κάρι
1/2 κιλό λευκά μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
70 ml. λευκό ξηρό κρασί
3 -4 μεγάλα μαρούλια χοντροκομμένα
500 γραμμ. σπανάκι
1/2  ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
   ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 αυγά
χυμό από 1 λεμόνι
       ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τους προσθέτουμε το κάρι.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπουκίτσες.
κοτόπουλο για 3-4 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Στη συνέχεια τις μεταφέρουμε σε ένα βαθύ πιάτο το οποίο και σκεπάζουμε.
Στην  ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους και τα μεταφέρουμε επίσης σε πιάτο.
Συμπληρώνουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε εκεί το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Βάζουμε και πάλι πίσω στο σκεύος κοτόπουλο και μανιτάρια και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε με  ζεστό νερό, τόσο όσο να σκεπαστεί με αυτό το φαγητό.
Σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο φαγητό τα μαρούλια και το σπανάκι  πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμεμε 2-3 κουτ.σ. ελαιόλαδο.    
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά τα λαχανικά να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε. Ανακατεύουμε απαλά το φαγητό με μια κουτάλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα.
Το φαγητό πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι έτσι ώστε να υποδεχθεί το αυγολέμονο.
Αν το φαγητό δεν έχει πολλά υγρά, συμπληρώνω με ζεστό νερό.
 ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ 
Χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο και με το μίξερ χειρός χτυπάμε το ασπράδι σε μια αφράτη μαρέγκα. 
Προσθέτουμε στη συνέχεια τον κρόκο και συνεχίζουμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από την σάλτσα του φαγητού, η οποία πρέπει να είναι ζεστή αλλά όχι καυτή γιατί θα κόψει το αυγολέμονο,  στο χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά.
Ξεκιναμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το λεμόνι στα αυγά, ανακατεύοντας  διαρκώς με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και ανακινουμε απαλά την κατσαρόλα. 
Η μαγειρίτσα είναι έτοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου