προετοιμασία 10 λεπτα
μαγείρεμα. 10 λεπτά
μερίδες 5
Διατροφικη Διατροφική
Αξία ανά μερίδα
Θερμιδες 320
Λιπαρα 30%
Υδατ/κες 50%
Πρωτεΐνες 20%
ΥΛΙΚΑ
Για τα ρεβύθια σαλάτα
250 γρ. ρεβύθια (βρασμένα)
1 παντζάρι (βρασμένο)
2 καρότα (τριμμένα)
1 αβοκάντο (σε καρέ)
1/2 φλιτζ.τσαγιου ρόδι
2 κρεμμύδια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
2 κουτ.σουπας μαϊντανό
2 κουτ.σουπας άνηθο
2 κουτ.σουπας δυόσμο (φρέσκο)
1/2 φλιτζ.τσαγιου κινόα κόκκινη βρασμένη (ή φαγόπυρο)
1/2 φλιτζ.τσ. σταφίδες (μαύρες)
Φύλλα από σπανάκι (ή ρόκα)
Για το ντρέσινγκ
1/3 φλιτζ.τσαγιου ελαιόλαδο
1 λεμόνι (το χυμό του)
1 κουτ.γλυκου καρυ
1 κουτ.σουπας ξύδι
1 κουτ.σουοας μουστάρδα
1 κουτ.γλυκου μέλι ή πετιμέζι
1 κουτ.γλυκου πάπρικα (γλυκιά)
Αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη βρασμένη κινόα, τα λαχανικά σε κομμάτια και τα μυρωδικά, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τον δυόσμο.
Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Ανακατεύουμε και αν έχουμε χρόνο αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο. Διαφορετικά απολαύστε την αμέσως, προσθέτοντας τελευταία στιγμή τη ρόκα ή τα τρυφερά φύλλα σπανακιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου