ΥΛΙΚΑ
2 μαρούλια, ψιλοκομμένα για σαλάτα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 φλ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
1 φλ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1 φλ.τσαγιου καλαμπόκι κονσέρβας, καλά στραγγισμένο
Για το λαδολέμονο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα,
1 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
χυμός από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
75 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το λαδολέμονο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι, ώστε να φτιάξουμε ένα λείο και κρεμώδες, σχετικά παχύρρευστο μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και τα ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το λαδολέμονο και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε μεγάλη και βαθιά πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.
Αν ετοιμάσουμε από νωρίς τη σαλάτα δεν ρίχνουμε το λαδολέμονο, παρά την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου