ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια ολικής αλέσεως
100 γρ. χοιρινή πανσέτα σε κύβους
400 γρ. ψιλοκομμένο και μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου
5 κρόκοι αυγών
1 κούπα τριμμένο τυρί πεκορίνο,
1/2 κουτ.γλυκού πιπέρι και επιπλέον για το γαρνίρισμα
1/4 κουτ γλυκού αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε την πανσέτα σε ένα μεγάλο, κρύο αντικολλητικό τηγάνι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι η πανσέτα να γίνει τραγανή, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το κοτόπουλο και συνεχίστε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ζεσταθεί, για περίπου 1 λεπτό. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών, το 1/4 φλιτζανιού τυρί, το πιπέρι και το αλάτι
μεταφέρετε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά απευθείας από το βραστό νερό στο μπολ με το μείγμα κρόκων αυγού. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να λιώσει το τυρί, για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Τοποθετήστε το μπολ με τα ζυμαρικά πάνω από την κατσαρόλα με το βραστό νερό. Συνεχίστε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να καλύψει τα ζυμαρικά, για περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε το μπολ από την κατσαρόλα. Ανακατέψτε με το μείγμα της πανσέτας.
Μοιράστε τα ζυμαρικά σε 4 μπολ και ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Γαρνίρετε με επιπλέον πιπέρι, αν θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου