προετοιμασία 40'
Σύνολο: 40'
Μερίδες: 6-8
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. λάχανο λευκό, λεπτοκομμένο
500 γρ. (καθαρό βάρος) κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 3-4 εκ.
1 κουτ.σούπας μαντζουράνα ξερή, τριμμένη
3 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες
τα φύλλα από 1/4 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
8 φέτες προσούτο σε ψιλά καρέ
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
140 ml κόκκινο γλυκό κρασί, κατά προτίμηση Μοσχάτο Λήμνου
1 κουτ. γλυκού εστραγκόν ξερό, τριμμένο
3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
40 ml ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
Απλώνουμε την κολοκύθα σε μία στρώση, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο Σκορπίζουμε το προσούτο και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το κρασί με το εστραγκόν σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μειωθεί η ποσότητα και να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το λάδι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να αναμειχθούν
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το λάχανο με τις σταφίδες, τον μαϊντανό, τη μαντζουράνα και αλατοπίπερο.
Σκορπίζουμε την κολοκύθα και το προσούτο, περιχύνουμε με τη σάλτσα κρασιού και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου