ΥΛΙΚΑ
100 γρ. διάφορα όσπρια (εγώ έβαλα την "Κρητική Οσπριάδα" της Φιλεντέμ)
40 ml. ελαιόλαδο
2 1/2 κουτ.σουπας ταχίνι
Ο χυμός από 1 λεμόνι
1 κουτ.γλ. καυτερό μπούκοβο
5 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ.γλυκου ρίγανη
1 κουτ.γλυκου δυόσμος ξηρός
1 κουτ.γλυκου κύμινο
Αλάτι - πιπέρι
1 πρέζα μπαχάρι
10 γρ. φρέσκο τζίντζερ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μουλιάζουμε τα όσπρια
Βράζω τα όσπρια όπως συνήθως μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Σβήνω τη φωτιά και περιμένω την κατσαρόλα να κρυώσει, ώστε να μαλακώσουν κι άλλο τα όσπριά.
Όταν κρυώσουν καλά τα όσπρια, τα βάζω μέσα στον πολυκόφτη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Δουλεύω τα υλικά στον πολυκόφτη μέχρι να πετύχω το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Βάζω το χούμους σε ένα μπολ και το βάζω στο ψυγείο για λίγη ώρα ώστε να σφίξει καλά.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου