ΥΛΙΚΑ
2-3 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
3 σκελ. σκόρδου
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 μικρή καυτερή πιπεριά
1 κουτ.γλυκου ρίγανη
½ κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ.γλυκου αλάτι
½ κουτ.γλυκου πιπέρι καγιέν
1 φλ.τσαγιου ρύζι μακρύκοκκο
2 σπιτικούς ζωμούς λαχανικών
200 γρ. κόκκινα φασόλια από κονσέρβα
400 γρ. σπιτική ντομάτα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε σε κομματάκια το κρεμμύδι και τις πιπεριές
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά
και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο ψιλοκομμένα και τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε ολόκληρη την καυτερή πιπεριά, ρίγανη, κύμινο,καγιέν και αλάτι και σοτάρουμε για άλλα 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε ανάμεσα στα
λαχανικά.
Διαλύουμε το ζωμό λαχανικών σε 2 ½ φλιτζάνια ζεστό νερό και τον προσθέτουμε στην
κατσαρόλα για να αρχίσει να βράζει το ρύζι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για περίπου 25-30 λεπτά
μέχρι να γίνει σπυρωτό.
Σερβίρουμε το ρύζι σε
βαθύ πιάτο πασπαλισμένο με λίγο κύμινο, λίγη ρίγανη και λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου