ΥΛΙΚΑ
250 γρ ρύζι μακρύκκοκο
50 γρ αποξηραμένα cranberries
50 γρ ωμά φυστίκια Αιγίνης
50 γρ κουκουνάρι
50 γρ ρόδι
600 ml ζωμό από κοτόπουλο
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μεσαίο κρεμμύδι
3 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια βάζουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι και τα φυστίκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 2 λεπτά.
Σε μία άλλη κατσαρόλα έχουμε ζεστάνει τον ζωμό από το κοτόπουλο και τον ρίχνουμε στο ρύζι, μαζί με τα cranberries, λίγο αλάτι και λίγο φρέσκο πιπέρι. Χαμηλώνουμε αρκετά την θερμοκρασία και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να σιγοβράσει το ρύζι για 10 λεπτά.Η αναλογία του ρυζιού
με τον ζωμό είναι 1 προς 2.
Μετά από 10 λεπτά το ρύζι έχει μαλακώσει και είναι έτοιμο.
Το αφαιρούμε από την εστία
και το καλύπτουμε για 10 λεπτά με μία πετσέτα.
Σε αυτό τον χρόνο καθαρίζουμε το ρόδι και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.. Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και το ρόδι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το ρύζι ζεστό στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου