ΜΠΡΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

         ΥΛΙΚΑ 
600 γρ μπρόκολο (όχι το σκληρό κοτσάνι)
4 κρεμμυδάκια, κομμένα σε κύβους
3 κουτ. της σούπας φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ¼ φλ.τσαγιου  αλεύρι
1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 φλ.τσαγιου γάλα
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/4 φλ.τσαγιου ελαιόλαδο
1 φλ.τσαγιου τυρί φέτα
1 φλ.τσαγιου τυρί μοτσαρέλα
3 κουτ.σούπας τυρί πεκορίνιο τριμμένο
          ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Βράζετε το μπρόκολο. Μόλις το μπρόκολο πάρει βράση, το αφήνετε να μαγειρευτεί μόνο για 1-2 λεπτά και μετά τα αφαιρείτε αμέσως. Δεν θέλετε πολτοποιημένο μπρόκολο.
Ζεσταίνουτε το 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και σοτάρουτε τα κρεμμύδια σας για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά. Βγάζουτε από την κατσαρόλα και αφήνουτε στην άκρη. 
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι. Προσθέστε μέσα το γάλα, τα αυγά και 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο και ανακατέψτε. 
Το κουρκούτι πρέπει να είναι κάπως πηχτό.
Αν η ζύμη είναι ρευστή, προσθέστε περισσότερο αλεύρι, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά, μέχρι να πήξει λίγο. Τέλος, ρίχνουμε τη φέτα, τη μοτσαρέλα, το μπρόκολο, το κρεμμύδι και τον άνηθο. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί σας και απλώστε ομοιόμορφα.. Ραντίζουμε από πάνω το τριμμένο πεκορίνο και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά στο τηγάνι και μετά κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου