1/2 κιλό ζυμαρικά
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζεις τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία
Τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη, κρατάς λίγο νερό από τα ζυμαρικα. Στην ίδια κατσαρόλα βάζεις 5 κουτ.σουπας ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο για 5 περίπου λεπτά σε μεσαία φωτιά
Προσθέτεις νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, το χυμό λεμονιού, ανακατεύεις και τα αφήνεις να βράσουν για 2 λεπτά ακόμη Ρίχνεις τα ζυμαρικά, το ξύσμα του λεμονιού, τον μαϊντανό και 3 κουτ.σουπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα με το σκόρδο και ανακατεύεις
Σερβίρεις αμέσως ρίχνοντας από πάνω τριμμένη παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου