ΥΛΙΚΑ
½ φλιτζ.τσαγιου ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
⅓ φλιτζ.τσαγιου μέλι
3 μπανάνες (η μία κομμένη στη μέση κατά μήκος)
2 αβγά
1 κουτ.γλυκου εκχύλισμα βανίλιας
1,5 φλιτζ.τσαγιου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλιτζ.τσαγιου αλεύρι ντίνκελ
1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
½ κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
1 κουτ.γλυκου κανέλα
¼ κουτ.γλυκου μοσχοκάρυδο
¼ κουτ.γλυκου αλάτι
½ φλιτζ.τσαγιου σταγόνες κουβερτούρας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το μέλι.
Κόψτε τη μία μπανάνα κατα μήκος και κρατήστε τη μισή στην άκρη. Βάλτε τις υπόλοιπες 2,5 μπανάνες στο μπολ και με ένα πιρούνι ή με το εργαλείο για το πουρέ, λιώστε τις μπανάνες. Χτυπήστε ελαφρώς τα αβγά και προσθέστε τα μαζί το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τα στεγνά υλικά στα υγρά: το αλέυρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ντίνκελ, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Τέλος προσθέστε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατέψτε λίγο ακόμα να πάνε παντού. Λαδώστε ένα ταψάκι για ψωμί και μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι. Τοποθετήστε από πάνω τη μισή μπανάνα που είχατε κρατήσει στην άκρη και πιέστε ελαφρά.
Ψήστε το ψωμί για 50 λεπτά ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει από το κέντρο του ψωμιού στεγνή. Εάν θέλετε να φτιάξετε ψωμάκια ατομικά, βάλτε το μείγμα σε ταψάκι για μάφινς και ψήστε για 20-25 λεπτά.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αυτό το μπανανοψωμο μπορεί να μπει στην κατάψυξη. Μπορείτε να καταψύξετε τις φέτες σε σακουλάκια τροφίμων. Αποψύξτε όσες φέτες θέλετες είτε στο ψυγείο είτε σε θερμοκρασία δωματίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου