για 2 άτομα)
I μικρό κουνουπίδι (το κεφάλι μόνο) κομμένο σε μικρές φουντίτσες
2 μέτριες γλυκοπατάτες κομμένες σε κυβάκια
2/3 φλ. τσαγιού αρακά βρασμένο
2 -3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κουταλάκι γλυκού κάρυ σκόνη
1/2 κουτ.γλ. κουρκουμά σκόνη
1/4 κουτ.γλ. πιπέρι καγιέν
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
1/4 φλ τσαγιού φρέσκος μαιντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικός)
αλάτι, πιπέρι
Για το dressing
3 κουταλιές σούπας ταχίνι
1 κουταλιά σούπας χυμός λεμόνι
5-6 κουταλιές σούπας χλιαρό νερό για την αραίωση της σάλτσας
1/2 κουτ.γλ. κάρυ σκόνη
1/4 κουτ. γλ. κουρκουμάς σκόνη
1/2 κουτ. σούπας φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
Σε ένα ταψάκι απλώνετε λαδόκολλα και πάνω σ΄αυτήν τα φουντάκια κουνουπιδιού μαζί με τα κυβάκια γλυκοπατάτας.
Ραντίζετε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κάρυ, κουρκουμά, πιπέρι καγιέν και το σκόρδο.
Με καθαρά χέρια τα ανακατεύετε καλά έτσι ώστε όλα τα λαχανικά να είναι καλυμμένα με ελαιόλαδο και μπαχαρικά.
Τα ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά, αναλογα με τον φούρνο σας. (Γυρίστε τα στα μισά του χρόνου) Τοποθετείστε τα ψημένα λαχανικά σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε τον βρασμένο αρακά, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον φρέσκο κόλιανδρο. Ο μαιντανός είναι προαιρετικός.
Για το dressing
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε καλά το ταχίνι με το χυμό λεμονιού, το χλιαρό νερό, το τριμμένο τζίντζερ και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Προσθέστε κι άλλο νερό αν χρειάζεται να αραιώσετε περισσότερο το dressing.
Ρίξτε το dressing στο μπολ με τα λαχανικά σας και ανακατέψτε καλά.
Διατηρείστε την στο ψυγείο έως 3-4 μέρες.
Συμβουλή
Προσέχτε με το πιπέρι γιατί η συνταγή περιέχει πιπέρι καγιέν και αρκετά μπαχαρικά.
Προσθέστε αν θέλετε αποξηραμένα cranberries για μία αίσθηση δροσιας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου