ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΑΙ ΣΩΣ ΤΑΧΙΝΙΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

           ΥΛΙΚΑ 
1 κουνουπίδι
1/2 κόκκινο κρεμμύδι
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι 
1/2 ματσάκι μαϊντανό
    Για την σως με ταχίνι :
1/3 φλ.τσαγιου ταχίνι
1/3 φλ.τσαγιου νερό
1/4 φλ.τσαγιου χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/2 κουτ.γλυκού κύμινο
1/4 κουτ.γλυκού πιπέρι καγιέν
1/4 κουτ.γλυκού αλάτι
Για τα καβουρδισμένα ρεβίθια 
500 γρ. ρεβίθια προβρασμένα σε κονσέρβα ή φρέσκα
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτ.γλ. καπνιστή πάπρικα
1/4 κουτ.γλ. σκόνη σκόρδου
1/4 κουτ. γλυκού καγιέν πιπέρι
αλάτι, πιπέρι
           ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις ή στους 180 στον αέρα. Κόψτε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο ταψάκι με μια λαδόκολλα μαζί. Κόψτε το κόκκινο κρεμμύδι σε λωρίδες και τοποθετήστε το και αυτό στην λαδόκολλα. Ανακατέψτε το κουνουπίδι και τα κρεμμύδια μαζί με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Ψήνετε το κουνουπίδι και τα κρεμμύδια στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, στη συνέχεια τα ανακατεύετε, τα ξαναβάζετε στον φούρνο και τα ψήνετε για επιπλέον 10-15 λεπτά, ή μέχρι το κουνουπίδι να είναι τρυφερό και καφέ στα άκρα. Αφήστε το κουνουπίδι να κρυώσει ελαφρώς.
       σως με ταχίνι.  
Προσθέστε το ταχίνι, το νερό, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο, το καγιέν και το αλάτι σε ένα μπλέντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε
Στραγγίζετε και ξεπλύνετε τα ρεβίθια από την κονσέρβα (εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα απλώς βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν) . Προσθέστε τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο, την καπνιστή πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε τα ρεβίθια σε μέτρια φωτιά για περίπου πέντε λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν ελαφρώς τραγανά.
Αφαιρέστε τα ρεβίθια από τη φωτιά.Τραβήξτε τα φύλλα του μαϊντανού από τους μίσχους τους και ψιλοκόψτε τα σε μικρά κομμάτια
Προσθέτουμε τα ψητά μας λαχανικά , τα ρεβίθια , τον μαϊντανό και τέλος περιχύνουμε με την σως ταχινιού .Ανακατεύουμε καλά όλα μας τα υλικά. 
Η σαλάτα μπορεί να σερβιριστεί κρύα αλλά και ζεστή !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου