ΥΛΙΚΑ
1/4 φλ.τσαγιου ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε πολύ μικρά καρέ
2 πιπεριές κομμένες σε πολύ μικρά καρέ
2 κολοκύθια κομμένα σε πολύ μικρά καρέ
2 πατάτες κομμένες σε πολύ μικρά καρέ
1 ντομάτα κομμένη σε πολύ μικρά καρέ
1 φλ.τσαγιου κριθαράκι
1 φλ.τσ. βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια (ή άλλο βρασμένο όσπριο)
αλάτι,πιπερι
Για τη σάλτσα
3 κ.σουπας ταχίνι
1 λεμόνι (χυμό)
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανο
ΔΙΔΙΚΑΣΙΑ
Ζεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά (το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές, τα κολοκύθια και τις πατάτες). Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 4′-5′ να μαραθούν.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και ένα λίτρο νερό. Σκεπαζουμε και σιγοβραζουμε για 10 λεπτα
Προσθέτουμε τα βρασμένα μαυρομάτικα, ή όποιο άλλο βρασμένο όσπριο έχουμε επιλέξει, και το κριθαράκι.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 ‘ μέχρι να χυλώσει η σούπα. Αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε το ταχίνι, το λεμόνι και 3 κ.σ. κρύο νερό σε πιάτο. Προσθέτουμε περίπου 1/2 φλιτζάνι ζεστή σούπα.
Ανακατεύουμε με κουτάλι να αραιώσει το ταχίνι.
Στην αρχή θα σφίξει πολύ αλλά μετά αραιώνει. Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αραιωμένο ταχίνι. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου