ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

            ΥΛΙΚΑ
4 μελιτζάνες φλασκιές
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ. σ. μουστάρδα σε θερμοκρασία δωματίου
2 κρόκοι, σε θερμοκρασία δωματίου
25 ml. λευκό ξίδι, , σε θερμοκρασία δωματίου
120 ml ελαιολαδο
 Αλάτι, Πιπέρι
           ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Τρυπήστε τις μελιτζάνες με πιρούνι, ώστε να διαφύγουν οι ατμοί στο ψήσιμο και βάλτε τες να ψηθούν στα κάρβουνα μαζί με τις πιπεριές. Θα πάρουν περί τα 20’ με 30’. Βγάλτε πρώτα τις πιπεριές που θα μαυρίσουν πιο γρήγορα και μετά τις μελιτζάνες που χρειάζονται 5 λεπτά ακόμη. Αν δεν έχετε κάρβουνα εύκολα, ψήστε τις μελιτζάνες στο γκαζάκι και τις πιπεριές σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι
Στη συνέχεια καθαρίστε από τα μαυρισμένα φλούδια τις πιπεριές και κόψτε και πετάξτε το κοτσάνι και τα σπόρια. Στις ψημένες μελιτζάνες αφαιρέστε το κοτσάνι, αλλά μην αφαιρέσετε πάνω από τη μισή καμμένη φλούδα. Την μαύρη καπνισμένη φλούδα την θέλουμε στην συγκεκριμένη μελιτζανοσαλάτα για να δώσει την έντονη καπνιστή γεύση και τα στίγματα στο χρώμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου