80 γρ νιφάδες βρώμης
30 γρ σταφίδες
50 γρ καρύδια, χοντροκομμένα
3 κ.σ. κολοκυθόσπορους
1/2 κουτ.γλ. κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 ώριμη μπανάνα
2 κ.γλυκου μελι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα ταψί απλώνω τις νιφάδες βρώμης και τις ψήνω στους
180 για 15 λεπτά, να καβουρδιστούν. Τις βγάζω μόλις σκουρύνει το χρώμα τους και μυρίσουν. Σε μπολ αναμιγνύω τις καβουρδισμένες νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες, τα καρύδια, τους κολοκυθόσπορους, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Σε ένα πιάτο με το πιρούνι λιώνω την μπανάνα και την αναμιγνύω με το μέλι.
Έπειτα, βάζω το χυλό στο μπολ με τα άλλα υλικά και τα ανακατεύω πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.Σε μια ορθογώνια φόρμα (14×10) όπου την έχω καλύψει με λαδόκολλα ρίχνω και απλώνω το μείγμα.
Με ένα κουταλι πιέζω καλά για να συμπιεστούν τα υλικά. Τοποθετώ στο ψυγείο για περίπου 30+ λεπτά.
Κόβω σε ορθογώνια κομμάτια και τις αποθηκεύω σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου