ΥΛΙΚΑ
500 γρ. σπανάκι
1 φλ. άνιθος ή μάραθος ψιλοκομμένος χωρίς κοτσάνι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
6 αβγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το σπανάκι και το χοντροκόβουμε.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το σπανάκι να μαραθεί. Προσθέτουμε τον άνιθο και το κρεμμυδάκι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και τα αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν όλα μαζί για περίπου 5 λεπτά. Φροντίζουμε να μη μείνουν αθόλου υγρά.
Στη φάση αυτή ή χτυπάμε τα αβγά κανονικά σαν ομελέτα ή σπάμε αβγά μάτια πάνω από το σπανάκι που το έχουμε τακτοποιήσει λίγο με μία ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε με κλειστό καπάκι να ψηθούν τα αβγά μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου