Μπουρέκι χωρίς φύλλο

                ΥΛΙΚΑ 
6 πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες 
6 κολοκύθια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες 
700 γρ. φρέσκο ανθότυρο
300 γρ. ξινομυζήθρα.
4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
4 μεγάλα αυγά
3/4 φλ.τσ.ελαιόλαδο
(1 γιαούρτι στραγγιστό 
200 γραμ.)
1 μεγάλη ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη
4 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο 
αλάτι, πιπέρι
             ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
τα λαχανικά πρέπει να είναι κομμένα σχεδόν σε διάφανες φέτες. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Τα αλατοπιπερώνουμε καλά.
Προσθέτουμε τα τυριά σε τρίμματα και το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Τα στρώνουμε σε λαδωμένο μακρόστενο μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή στο ταψί της κουζίνας.
Κάνουμε μια στρώση την ψιλοκομμένη ντοματα και τον φρέσκο δυοσμο.
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το γιαούρτι και το λάδι. Περιχύνουμε τα υλικά. Κουνάμε να πάει παντού το μείγμα.
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το μπουρέκι για μια ώρα στους 180ºC στις αντιστάσεις, σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Ξεσκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε να ψηθεί για ακόμα 30′ μέχρι να ροδίσει 
η επιφάνεια.
Αν χρησιμοποιήσετε το μεγάλο ταψί της κουζίνας χρειάζεται λιγότερη ώρα ψησίματος μιας και η επιφάνεια του φαγητού είναι μεγαλύτερη.
Το κρητικό μπουρέκι χωρίς φύλλο, σερβίρεται κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αλλά και ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου