2 σκ. σκόρδο
100 γρ. ταχίνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1/4 ματσάκι μαϊντανό
3 κ.σ. σχοινόπρασο
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπερι
100 γρ. νερό
Για την σάλτσα ταχίνι:
1 κ,σ γλυκειά σόγια σως
1 κ.γλ. κρέμα μπαλσαμικο
με ρόδι
1 πρέζα κύμινο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙ
Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το σκόρδο μαζί με το ταχίνι και τον χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να διαλυθεί το σκόρδο.
ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στο πολυμηχάνημα.
Χτυπάμε για λίγο και έπειτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας, μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη πάστα.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα τη σόγια σως, κρέμα μπαλσαμικο με ροδι, κύμινο και το νερό.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. και ανακατεύουμε
Για την σαλάτα
Βάζουμε τα ρεβύθια σε μιά μεγάλη σαλατιέρα.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν όλα με την σάλτσα ταχίνι.
Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε. Την ώρα του σερβιρίσματος ρίχνουμε εάν θέλουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο από πάνω..
Προσοχή στο αλάτι, μην βάλετε πριν ενώσετε όλα τα υλικά γιατί έχει αλάτι και η σάλτσα.
Φυσικά μπορείτε ν΄αυξομειώσετε τα υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου