ρεβύθια με σπανάκι

        ΥΛΙΚΑ
500 γρ.ρεβυθια 
2 ξερα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
1 μάτσο φρέσκα κρεμμύδια 
2 καρότα κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια 
500 γρ σπανάκι 
λάδι,αλάτι,πιπερι
Χυμό από 2 λεμόνια 
άνηθο 
       ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Βάζουμε τα ρεβυθια στο νερό αποβραδις και την άλλη μέρα τα ξεπλενουμε πολυ καλά και τα βράζουμε για λίγα λεπτά και τα ξαφριζουμε
Μετα πεταμε το νερο και βαζουμε κρυο νερο και τα βραζουμε στην χύτρα για 30 λεπτά
Αφού βράσουν τα ρεβυθια, κρατάμε το ζουμί τους και σε άλλη βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα φρέσκα κρεμμύδιακια  μαζι με τα πρασινα φυλλαράκια τους
Αφού γυαλισουν τα κρεμμύδια, τότε ρίχνουμε τα ρεβίθια και  καροτα κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια 
Κατόπιν ριχνουμε το ζουμί που έχουμε κρατήσει και μέχρι να σκεπαστουν τα ρεβίθια
Τα βράζουμε για περίπου 
20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια
Κατόπιν κρατάμε μία βαθιά κουταλια στην άκρη και μετά προσθέτουμε το σπανακι και αλατοπιπερωνουμε
Κατόπιν ριχνουμε τη κουταλια που κρατήσαμε στην άκρη, μέσα στο μουλτι ρίχνοντας ελαιόλαδο και τον χυμό των λεμονιων
Περιχύνουμε το φαγητό με αυτό το μείγμα και μπόλικο άνηθο
Το αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά και το φαγητό μας είναι ετοιμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου