Λικέρ Μπανάνα

             ΥΛΙΚΑ 
250 γρ. μπανάνες
200 ml αλκοόλ (εγώ έβαλα ρακή 
350 ml γάλα
150 γρ. ζάχαρη
        ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Ξεφλουδίστε τη μπανάνα, κόψτε την σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια και τοποθετήστε την σε γυάλινο βάζο. 
Προσθέστε το αλκοόλ και αφήστε το να ξεκουραστεί για 7 ημέρες.
Μετά από 7 ημέρες σουρώνουμε σε σουρωτήρι τις μπανάνες από το αλκοόλ.
Ξεχωρίζουμε  τις μαυρισμένες από τις καλές μπανάνες και τις μαυρισμένες τις πετάμε .
Πάνω σε ένα δίσκο κοπής βάζουμε τα κομμάτια μπανάνας και τις λιώνουμε χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε το  γάλα και την  ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μόλις φουσκώσει αποσύρουμε από την φωτιά.
Πάνω από την κατσαρόλα
τοποθετούμε μια σίτα  και με την βοήθεια ενός κουταλιού πολτοποιούμε τις μπανάνες.
Περιχύνουμε και το αλκοόλ  πάνω από την σίτα με την μπανάνες   και ανακατεύουμε καλά.
Σε καθαρό μπολ τοποθετούμε μια καθαρή σίτα με χαρτί κουζίνας ή τούλι ή φίλτρο γαλλικού καφέ.
Αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι και τοποθετούμε στο ψυγείο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου