μανιταρόπιτα με τυριά, χωρίς φύλλο

          ΥΛΙΚΑ 
6 κ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το άλειμμα του ταψιού
500 γρ. (1 σκαφάκι) άσπρα φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτά φετάκια
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το πράσινο μέρος, σε λεπτές ροδέλες
4 αυγά,  ελαφρώς χτυπημένα για την πίτα + 1 αυγό επιπλέον, για το τελείωμα
½ φλ. τσαγιού (100 ml) φρέσκο γάλα για την πίτα + 3 – 4 κουτ. σούπας επιπλέον, για το τελείωμα
2 κεσεδάκια (400 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι
250 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
1 κοφτή κ. σ. μπέικιν πάουντερ
500 γρ. φέτα πικάντικη, θρυμματισμένη
300 γρ. κασέρι, όχι πικάντικο, τριμμένο
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
πιπέρι
       ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρω τα μανιτάρια για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να σωθούν τα υγρά που θα βγάλουν. Προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 -3 λεπτά. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα 
4 αυγά, το 1/2 φλιτζάνι γάλα  το γιαούρτι και τα χτυπάω καλά με το σύρμα μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. 
Προσθέτω το σιμιγδάλι πασπαλιστά, ανακατεύοντας ασταμάτητα και στη συνέχεια ρίχνω το μπέικιν πάουντερ, πασπαλιστά κι αυτό, και ανακατεύω πάλι.
Τελος, προσθετω τα σοταρισμενα υλικα, τη φέτα, το κασέρι, τον άνηθο και πιπέρι 
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ένα μέτριο πυρίμαχο και βαθύ ταψί και αδειάζω εκεί το μείγμα. 
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω 
τις 3 – 4 κουτ. επιπλέον γάλα καθώς και το επιπλέον αυγό και τα χτυπάμε καλά. 
Περιχύνω την πίτα με το μείγμα αυτό και την ψήνω για 45 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου