Λόµπες (ξερά φασόλια χάντρες) στιφάδο


          ΥΛΙΚΑ 
500 γρ. λόμπες (ξερά φασόλια χάντρες) ή μικρά λευκά φασόλια, μουλιασμένα αποβραδίς (ή κατεψυγμένες χάντρες)
700 γρ. κρεμμυδάκια του στιφάδου, καθαρισμένα (αν τα ζεματίσουμε 1 – 2 λεπτά, καθαρίζονται πιο εύκολα) ή ξερά κρεμμύδια σε φέτες
8 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες (ή όσο  θέλουμε)
2 – 3 κουτ. σούπας ξίδι
1 δάφνη
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές, διαλυμένος σε λίγο νερό
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι,
μαϊντανός για το γαρνίρισμα      
         ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό ώστε να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά, από τη στιγμή που θα κοχλάσει το υγρό.
Τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με όλα τα υλικά. Προσθέτουμε νερό μόλις να τα σκεπάζει και τα βάζουμε να μαγειρευτούν. Οταν κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσουν για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
Παρακολουθούμε κάθε τόσο μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι. 
Οταν είναι έτοιμο, πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του. Δοκιμάζουμε το αλάτι μήπως χρειάζεται να συμπληρώσουμε. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου