κριθαράκι με φέτα

        ΥΛΙΚΑ 
300 γραμμ. κριθαράκι
3 μεγάλα κολοκυθάκια (τριμμένα)
1 κόκκινο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κούπα φέτα θρυμματισμένη
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
2 κούπες  ρόκα
ξύσμα λεμονιού
        ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίξτε 300 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο και το βράζουμε για 
13 λεπτά.
Κραταμε μια κούπα από το νερό βρασμού στην άκρη και σουρώστε το υπόλοιπο.
Στο μεταξύ τρίψτε στην χοντρή μεριά του τρίφτη τα κολοκυθάκια.
Βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο. 
Μόλις γυαλίσει προσθέστε τα τριμμένα κολοκυθάκια και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέστε αλάτι-πιπέρι και σβήστε με κρασί.
Στη συνέχεια προσθέστε τη φέτα, την παρμεζάνα, το νερό βρασμού και το κριθαράκι που πριν βράσατε.
Τέλος προσθέστε 2 κούπες ρόκα και ξύσμα λεμονιού.
Σερβίρετε με έξτρα παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου