ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΜΕΡΊΔΕΣ
60 γρ. σιτάρι ωμό
300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
1 ματσάκι ρόκα
300 γρ. τρυφερό σπανάκι
½ μαρούλι
½ φλ.τσ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο (εναλλακτικά δυόσμος)
50 γρ. ξινομυζήθρα
6 φράουλες
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ
2 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
1 κουτ.σουπας μηλόξιδο
1 κουτ.σουπας μουστάρδα
1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ξιδιού
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε ένα κατσαρολάκι βράζεις το σιτάρι για 30-40 λεπτά. Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνεις τα φιλέτα κοτόπουλου προσθέτοντας την ώρα του ψησίματος λίγο νερό για να μην καούν. Αφού έχουν ψηθεί τα δύο υλικά, τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν και προετοιμάζεις τη σαλάτα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις σταδιακά όλα τα υλικά και τέλος τη σος που έχεις φτιάξει και ανακατεύεις καλά.
Διατροφική αξία (ανά μερίδα):
Θερμίδες 300 γρ.
υδατάνθρακες 33 γρ.,
πρωτεΐνη 20.2 γρ.,
λυπαρά 10 γρ.
-------------------------------------------------
2 ) Ρεβιθοσαλάτα με ταχίνι και φιστίκια
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΜΕΡΊΔΕΣ
100 γρ. ρεβίθια ωμά
Ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
100 γρ. κουσκούς
15 γρ. ταχίνι
1/2 φλ.τσαγιου χυμός λάιμ
6-7 φύλλα δυόσμου
1 κουτ.σουπας μέλι
1 φλ.τσ. φιστίκια αποφλοιωμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού έχεις μουλιάσει τα ρεβίθια για 10-12 ώρες, τα βάζεις να βράσουν για 30-40 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζεις το κουσκούς μαζί με 2 φλ. βραστό νερό και το αφήνεις μέχρι να απορροφήσει το νερό. Σε ένα μίξερ βάζεις το ταχίνι, το λάιμ, το μέλι και τον δυόσμο και τα χτυπάς καλά.
Σε μια σαλατιέρα βάζεις όλα τα υλικά και περιχύνεις με τη σος με ταχίνι και τα φιστίκια για να σερβίρεις.
Διατροφική αξία (ανά μερίδα): Θερμίδες 380,
υδατάνθρακες 42 γρ.,
πρωτεΐνη 25 γρ.,
λιπαρά 12
-------------------------------------------------
3 ) Πλούσια σαλάτα με φακές
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΜΕΡΊΔΕΣ
2 φλ.τσ. χοντροκομμένη ρόκα
200 γρ. φακές βρασμένες
2 κουτ.σουπας ρόδι
2 κουτ.σουπας σταφίδες
25 γρ. καρύδια
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ
Χυμός από ½ πορτοκάλι
2 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
1 κουτ.σουπας μουστάρδα
1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ξιδιού
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζεις, στραγγίζεις τις φακές και τις ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις καλά.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ
Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνεις τον χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτεις τη μουστάρδα και την κρέμα βαλσαμικού και ανακατεύεις καλά.
Ρίχνεις τη σος πάνω από τη σαλάτα και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου