ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΑ
4 μεγάλες (τεράστιες) χούφτες
πράσινα φυλλώδη λαχανικά της αρεσκείας σας (μαρούλι, λόλα, σπανάκι, βαλεριάνα, ρόκα κ.α.)
2 κουτ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε μικρές ροδέλες
4 βραστά αυγά
2 κονσέρβες τόνους σε νερό
200-250 γρ. ραπανάκια
1 1/2 κ.σ. κάππαρη
αλάτι
(Dressing)
2 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
1 κουτ.σουπας μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
Σε ένα ταψάκι βάλε τα ραπανάκια μαζί με λίγο αλάτι, πιπέρι και μια κουταλιά ελαιόλαδο. Κάνε τα ραπανάκια μασάζ για να πάει παντού το ελαιόλαδο.
Ψήσε για 25-30 λεπτά.
Για να ετοιμάσεις τη σαλάτα, σε ένα μπολ βάλε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα ψητά ραπανάκια, τις κονσέρβες τόνου, την κάπαρη και τα αυγά.
Αλάτισε τη σαλάτα
Φτιάξε το dressing ανακατεύοντας καλά τα συστατικά του. Μπορείς να φτιάξεις και μεγαλύτερη ποσότητα dressing αν θέλεις πολύ ποσότητα. Εγώ θεωρώ πως αυτή η ποσότητα που δίνω είναι αρκετή.
Περίχυσε το dressing στη σαλάτα και ανακάτεψε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου